Autori / D. R. Gilbert

D. R. Gilbert


Dragiša Ristovski je biznis trener s dvadesetogodišnjim iskustvom.

Oblasti njegove ekspertize su direktna prodaja, komunikacija, motivacija zaposlenih i liderstvo.

Autor je bestselera Gube samo oni koji ne igraju i Arena prodaje, objavljenih pod pseudonimom D. R. Gilbert, kao i vrlo zapaženih knjiga Dobijaju svi oni koji igraju, Lider je u vama, Prodajni ring, Mapa uspeha i, najnovije, Veština uticaja.

U poslovnim krugovima poznat je kao energičan predavač, koji na svojim seminarima i treninzima pozitivnom energijom konstantno drži pažnju i motiviše slušaoce.

Osnivač je i direktor centra za poslovnu edukaciju D. R. Gilbert centar i D. R. Gilbert consulting. Radi kao stalni konsultant iz oblasti prodaje, motivacije i liderstva za više renomiranih kompanija. Predsednik je Udruženja profesionalnih prodavaca Srbije (UPPS) i autor programa Akademije komercijalne komunikacije. Trenersku edukaciju sticao je na brojnim seminarima i treninzima, a značajno upotpunio nezamenljivim praktičnim iskustvom.

Tokom karijere održao je više od šeststo treninga, seminara i predavanja u svim zemljama bivše Jugoslavije. Njegova predavanja posetilo je više od osam hiljada učesnika iz mnogih domaćih i stranih kompanija.

Objavio je nešto više od sto tekstova u stručnim poslovnim časopisima s dominantnim temama kao što su liderstvo, prodaja, motivacija zaposlenih... Za rad i dostignuća dobio je i nekoliko zvaničnih priznanja.

Zanimljivo je reći da Dragiša već dvadeset četiri godine svira bas-gitaru i da već dugo vešto balansira između biznisa i rokenrola.

Oženjen je Anom, s kojom ima ćerku Helenu.

Živi u Beogradu.