Autori / Stjepan Šejić

Stjepan Šejić


Stjepan Šejić, hrvatski stripski scenarista i crtač, rođen je 27. novembra 1981. godine u Vinkovcima.

Poznat je po radu na serijalima Witchblade, Aphrodite IX, The Darkness i drugim naslovima za veće i manje strane izdavače. Stripsku karijeru započeo je kao kolorista, radeći na naslovnicama koje je crtao Tajler Kirkham. Ponajviše su ga inspirisali italijanski stripovi, sve dok se nije susreo s naslovom Witchblade, koji je umnogome uticao na njegov rad. Znatno su, takođe, na njega uticali Mark Silvestri i Majkl Tarner.

Godine 2007. Šejić je počeo da crta strip Witchblade, a na tom naslovu je radio od 116. do 150. epizode, što je najduži kontinuirani angažman jednog umetnika na tom serijalu. Ilustrovao je i mini-serijale First Born i Broken Trinity, kao i naslovnice za serijal Darkness. Za DC komiks i Marvel uradio je mnoge naslovnice (DC: Betmen, Mladi titani, Zeleni Strelac, Akvamen...; Marvel: Žena-Hulk, X-meni...), a pored toga sarađuje s manjim izdavačima, među kojima su Arkana studio i Dajnamajt entertejnment.

Kompletan autorski angažman na Sanstounu bio je, ipak, prelomna tačka u radu ovog umetnika. Isprva zamišljen kao neobavezan projekat na DeviantArt-u, Sanstoun je prerastao u ozbiljan stripski serijal koji je otvorio potpuno nov prostor u domenu erotskog stripa i privukao pažnju šire publike. Uz angažman na drugim stripovima, Šejić se poslednjih godina uporedo bavi tim poduhvatom.

Oženjen je strip-umetnicom Lindom Lukšić Šejić, s kojom živi u Crikvenici.

Izdanja - Stjepan Šejić


Harlin

Stjepan Šejić

Sunstone 1

Stjepan Šejić

Sunstone 2

Stjepan Šejić

Sunstone 3

Stjepan Šejić

  Nazad na "Autori"