Ilion


Autor: Den Simons

Žanr: FANTASTIKA

Prevod: Goran Skrobonja


(0/5; broj glasova: 0)
Cena u knjižarama: 1.799,00 RSD
Cena sa maksimalnim popustom: 1.295,28 RSD
Vaša cena:
1.439,20 RSD
+ (troškovi dostave). U cenu je uračunat PDV.
Količina:
Stavi u listu želja
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 686
Štampa Crno bela

Opis: Ilion, Den Simons


„Savršeno!“ – Washington Post

 

Prošlost je postala budućnost koja će uskoro postati prošlost.

Trojanski rat besni na obroncima planine Olimpus Mons na Marsu. Rat nadgledaju Zevs i njegova besmrtna porodica, kao i profesor Tomas Hokenberi poreklom iz XXI veka. I on ima ulogu u bespoštednim ličnim ratovima koje međusobno vode osvetoljubivi bogovi i boginje. 

Na Zemlji nekolicina preostalih ljudskih bića daje se u potragu za izgubljenom prošlošću i užasnom istinom, dok se četiri svesne mašine otiskuju iz svemira oko Jupitera ne bi li istražile i, možda, uništile potencijalno katastrofalne emisije koje se odašilju sa planinskog vrha desetinama kilometara iznad površine Crvene planete.

Nakon izuzetnog Speva o Hiperionu, Simons se nagrađivanim ciklusom sastavljenim od romana Ilion i Olimp vraća tematici koja ga je ustoličila kao jednog od najvažnijih pisaca naučne fantastike i ponovo nam nudi vrhunsku umetničku viziju budućnosti.

 

Ilion će vas ostaviti bez daha. Vrhunsko delo!“ – Kirkus Review

„Simonsova pripovest o ljudima iz daleke budućnosti, svesnim robotima i zaraćenim pseudobogovima prava je retkost: vrhunska književnost sa zapletom koji vas vozi kao da kočnice ne postoje.“ – St. Louis Post-Dispatch
 

Od istog autora