Vi ste ovde: Vesti / NOVITETI ČAROBNE KNJIGE NA 66. SAJMU KNJIGA

NOVITETI ČAROBNE KNJIGE NA 66. SAJMU KNJIGA

NOVITETI ČAROBNE KNJIGE NA 66. SAJMU KNJIGA

POZIVAMO SVE LJUBITELJE KNJIŽEVNOSTI I STRIPA DA NAS POSETE NA BEOGRADSKOM SAJMU KNJIGA U ARENI HALE 1 I U HALI 4!

PRIPREMILI SMO 17 SJAJNIH SAJAMSKIH PREMIJERA!

Među sajamskim premijerama svoje počasno mesto našlo je 7 knjiga od kojih su četiri ilustrovane, pa ćemo od njih i krenuti. Za ovogodišnji Sajam spremili smo i dve najnovije slikovnice iz Asteriksovog sveta, „Tajna čarobnog napitkaˮ i „Zlatni stećakˮ, a stižu i još dve Lavkraftove priče ilustrovane baš po meri ljubitelja punokrvnih horora: „Danički užasˮ i „U planinama ludilaˮ. 

Osim ilustrovanih pripremili smo za vas i tri sjajna romana. Najpre želimo da vam predstavimo najnovije ostvarenje izvanredne Mjurijel Barberi, koja je poznata po svom preciznom, ali poetičnom jeziku i temama koje se dotiču filozofskih i životnih pitanja na zabavan i dirljiv način. „Jedan sat zanosaˮ je prethodnik romana „Jedna ruža samaˮ, ali se može čitati i potpuno zasebno. 

Sledeće izdanje na koje smo izuzetno ponosni je „Kralj bivši i budućiˮ autora T. H. Vajta, jer ovaj roman-serijal predstavlja klasik književne fantastike koji zauzima posebno mesto u našim srcima i na našim policama. Pet kratkih romana u ovoj knjizi varira svojim stilom koji je istovremeno precizno smišljen i vrcav, pa je tako prvi deo „Mač u kamenuˮ suštinski dečji roman, dok kasniji delovi, kako Artur odrasta, postaju ozbiljniji i tragičniji.

„Elrik od Melniboneaˮ, prvi i najveći antijunak žanra, stiže u šest delova, s novim prevodom i u izdanju Čarobne knjige! Započnite epsko putovanje rame uz rame s ubedljivo najkul antiherojem u čitavoj književnosti! 

Kada su u pitanju stripovi, ova jesen je u Čarobnoj knjizi u znaku DC multiverzuma, pa vam tako donosimo 5 sjajnih noviteta! Pre svih tu su još dva toma „Sendmenaˮ – na radost svih nas Sajam će biti u bojama sna. 

Supermen se vraća u punom sjaju i na samom kraju, pošto ćemo u ova dva toma proživeti smrt jednog od najpoznatijih i najvoljenijih superheroja!

Pored ovih sjajnih izdanja na Sajmu vas čeka i „Betmen protiv Robinaˮ iz pera fenomenalnog Marka Veja!

Iz francusko-belgijske škole stripa stižu dva toma „Taličnog Tomaˮ kao i dva toma „Riđobradogˮ. „Talični Tomˮ stiže na Sajam u utorak, 24. oktobra. 

Za sam kraj tu je i „Čelični alhemičar 13ˮ, koji će se zbog Sajma naći u prodaji malo ranije od uobičajene četvrte srede u mesecu.

U nastavku vam dajemo detaljan spisak noviteta: 

„Tajna čarobnog napitka",
„Zlatni stećak",
„U planinama ludila",
„Danički užas",
„Jedan sat zanosa",
„Kralj bivši i budući",
„Elrik od Melnibonea" 1 - Prva knjiga Sage o Elriku,
„Sendmen" 6 - "Skaske i promišljanja"
„Sendmen" 7 - "Kratki životi"
„Smrt Supermena",
„Smrt Supermena: Sudnji dan",
„Betmen protiv Robina",
„Talični Tom" 10,
„Talični Tom" 11,
„Riđobradi" 4,
„Riđobradi" 5,
„Čelični alhemičar" 13.

Osim na SAJMU KNJIGA, od subote, 21. oktobra, do nedelje, 29. oktobra 2023. godine, ovi fenomenalni noviteti i akcije očekuju vas i u klubovima čitalaca Čarobne knjige u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kao i na našem sajtu. Knjižara Alan Ford učestvuje samo sa stripskim novitetima i akcijom.
 

Ostale Vesti