Otpadnici: Slučaj prvi i slučaj drugi


Autor: Anja Mijović

Žanr: DOMAĆA KNJIŽEVNOST


(5/5; broj glasova: 1)
Cena u knjižarama: 1.399,00 RSD
Cena sa maksimalnim popustom: 1.007,28 RSD
Vaša cena:
1.119,20 RSD
+ (troškovi dostave). U cenu je uračunat PDV.
Količina:
Stavi u listu želja
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 656
Štampa Crno bela

Opis: Otpadnici: Slučaj prvi i slučaj drugi, Anja Mijović


Izmenjeno i dopunjeno izdanje bestselera Otpadnici, slučaj prvi i nastavak priče o hrabrim istražiteljima Urošu Staniću i Andreju Popoviću!


Savremeni Beograd je komplikovan grad, prepun mračnih pojava koje operišu iza kulisa, uličnih probisveta, pokvarenih privatnika, korumpiranih političara i manijaka spremnih da počine najgnusnije zločine, dok se sa druge strane nalazi prostodušan, običan svet, opterećen svakodnevnim porodičnim i poslovnim problemima, nesvestan opasnosti koja stalno vreba.


Uroš Stanić i Andrej Popović, pripadnici i predvodnici novooformljenog Odeljenja za visokotehnološki kriminal, dobro poznaju obe strane te gradske medalje. Obojica sa sobom nose težak teret iz prošlosti i obojica spadaju u neiskvarene, moralne ljude čiji je zadatak da se svakodnevno suočavaju sa mrakom velegrada, u pokušaju da ga suzbiju...


,,Retko, ali zaista retko se od domaćih autora doživi sve što ja želim od trilera. Brzo, nasilno, erotično, sa užasavajućom pozadinskom pričom, gde se na inteligentan način osuđuje kataklizma nepotizma, korupcije, džiberluka u kome tavori ova naša Srbija. Anja mi je dovukla na vrata stana nasilje i strah, i na tome sam joj beskrajno zahvalan.”
– Dule Nedeljković


,,Za dobar triler ne važe kategorije ‘žensko ili muško pismo’.
Triler traži – dobar Zanat. E sad, kada je u pitanju spisateljica trilera koji ćete, verujem, sa uživanjem čitati, radosno ću  ‘slomiti’ jezik da kažem –vrhunska ‘zanatliteljica’ ili, hm, ‘zanatlijka’ (kako vam drago) uz duboki naklon i skidanje kape! Navalite!”
– Srđan Dragojević


Anja Mijović je rođena u Beogradu. Studirala je dramaturgiju i sarađivala je na scenariju televizijske serije „Kljun“. Glavni je i odgovorni urednik i autor portala „Direktna reč“. „Otpadnici, slučaj prvi“ je bio njen prvi roman.

 

Od istog autora


Iz istog žanra


Ljudske vibracije

Darko Tuševljaković

Tragovi odsustva

Zoran Penevski

Senka naše želje

Darko Tuševljaković

Osveta Malog Princa

Branko Dimitrijević

Venecija u ravnici

Vanja Čobanov

Budva, bagra i blud

Đuro Radosavović

Život kao reklama za pivo

Branko Dimitrijević

Logoreia balcanica

Branko Dimitrijević

Zavet

Rade Marković

Grozota ili...

Slobodan Tišma

Pogovor

David Albahari

Izabrane priče

David Albahari

Kafana

Žarko Radaković

Žuta kabanica

Đorđe Bajić