Srebrni Letač 2

Marvel Essential

Marvel

Autor: Stiv Englhart

Žanr: KOSMIČKI MARVEL


(5/5; broj glasova: 1)
Format 16,5 x 23,5 cm
Povez Mek
Broj strana 533
Štampa Crno bela
Serijal Marvel Essential
Junak Srebrni letač

Opis: Srebrni Letač 2, Stiv Englhart


 

 Autori: Sten Li, Džon Bušema, Stiv Englhart, Maršal Rodžers, Ron Lim, Džon Staton

Posle godina zatočeništva na Zemlji, Srebrni Letač ponovo jezdi svemirskim prostranstvima i suočava se s mnogim opasnostima kad Starešine Svemira pokušaju nešto novo: sveopšti rat protiv Galaktusa! I još: svemirski pirati, intergalaktički rat, dvojnici i Letač uhvaćen u četvorostrani međuzvezdani ljubavni trougao! Specijalni gosti: Fantastična četvorka, Večiti, Ronan Uništitelj i Superskrul!

 

Drugi tom Srebrnog Letača (Marvel Essentials) nastavlja se na prvih osamnaest epizoda iz prethodnog izdanja, ali je, zbog neredovnog izlaženja originalnih strip-svezaka, po sadržajumnogo „šareniji“ od prvog toma. Počinje kratkom epizodom originalno objavljenom u Epic Illustrated, koja predstavlja filozofski dijalog Letača i moćnog Galaktusa, da bi se na nju nadovezala samostalna epizoda Srebrnog Letača iz 1982, koju potpisuju Sten Li i Džon Bern. U njoj se donekle obnavlja gradivo o Letačevom poreklu (što može biti korisno za one koji se tek u ovom izdanju susreću s našim srebrnim junakom), ali i vodi priču napred, jer se Letač konačno (mada opet nakratko) vraća na rodnu planetu Zen-la i sreće svoju voljenu Šalu Bal. Posle te duple epizode, počinje nov serijal Srebrnog Letača, u kome su neki od osnovnih postulata tog stripa promenjeni a lik svemirskog surfera osvežen i iznova oživljen, na zadovoljstvo čitalaca. Serijal potpisuje tandem Stiv Englhart (scenario) – Maršal Rodžers (crtež), mada u toku ovog izdanja Rodžersa na mestu crtača zamenjuje Džo Staton, kao i Ron Lim. Ne otkrivajući mnogo, možemo reći da je Letaču u ovom serijalu dozvoljeno slobodnije kretanje i da izvesnih ranijih prepreka više nema, što će ga dovesti u prilike i neprilike u kakvima se dosad nije našao. Stoga ćemo se počesto sretati s nepredvidljivim i opasnim Krijevima i Skrulovima, kao i sa Svemirskim Starešinama, i uplesti se u nov kosmički rat.

Izdanje se završava posebnom epizodom koja nije deo kanona, ali koju ljubitelji veoma cene. Ta epizoda je stvorena pre nego što je, osamdesetih godina,pokrenutnovi serijal (to jest, pre nego što je priča o Letaču redefinisana) i uradili su je Stiv Englhart i Džon Bušema, tako da predstavlja pravu pikanteriju za ljubitelje.

Od istog autora


Smrt Kapetana Marvela

The Best of Marvel 46

Džejms Starlin

Iz istog žanra


Srebrni Letač 1

The Best of Marvel 38

Sten Li

Rukavica beskraja

The Best of Marvel 9

Džejms Starlin

Srebrni Letač 2

The Best of Marvel 39

Sten Li

Anihilacija 3

The Best of Marvel 15

Kif Gifen

Rat beskraja

The Best of Marvel 23

Džejms Starlin

Rukavica beskraja: Preludijum

The Best of Marvel 8

Džejms Starlin

Srebrni Letač: Crno

The Best of Marvel Right Now! 12

Doni Kejts

Srebrni Letač 1

Marvel Essential

Džon Bujsema

Osvetnici: Rat krijeva i skrulova

The Best of Marvel 17

Roj Tomas

Anihilacija 1

The Best of Marvel 13

Kif Gifen

Osvetnici: Saga o Korvaku

The Best of Marvel 18

Džim Šuter

Anihilacija 2

The Best of Marvel 14

Kif Gifen

Dolazak Galaktusa

The Best of Marvel 16

Sten Li

Smrt Kapetana Marvela

The Best of Marvel 46

Džejms Starlin