Brend / Marvel

Marvel


Gotovo da ne postoji osoba koja ne zna šta je Marvel i koja se makar jednom nije srela s nekim junakom ili herojskom ekipom iz slavne Kuće ideja. Fantastična četvorka, Spajdermen, X-meni, Osvetnici, Dedpul – samo su neka od imena koja uveliko pripadaju planetarnoj pop-kulturi i čije avanture već godinama, osim u stripovima, pratimo i na velikom platnu. Plejada čuvenih autora prošla je, tokom decenija postojanja, kroz redakciju: od Stena Lija, Stiva Ditka, Džeka Kirbija, Džona Bjuseme, Džona Romite starijeg, prvih genijalaca koji su ustanovili standarde modernih stripskih superheroja, preko Roja Tomasa, Krisa Klermonta, Frenka Milera, Džima Starlina, Džona Romite mlađeg i mnogih drugih (nabrajanje je zaista nezahvalan posao jer bi se s punim pravom proteglo unedogled), kao i ključnih autora novije generacije poput Roba Lajfelda, Marka Milara, Eda Brubejkera i drugih. Svako ko nešto znači u svetu američkog superherojskog stripa u nekom trenutku je sarađivao s ovim gigantom devete umetnosti.
Čarobna knjiga je druženje s Marvelom počela edicijom Marvel Essential, koja je ujedno predstavljala naš prvi iskorak u svet stripa. U tim knjigama su, u crno-belim verzijama, hronološki objavljivane epizode pojedinačnih junaka i supertimova, od njihovih početaka nadalje.
Sledeća edicija, The Best of Marvel, označila je novu fazu u objavljivanju superherojskih stripova kod nas, jer ona nudi najslavnije i najupečatljivije događaje iz Marvelovog univerzuma u luksuzno opremljenim knjigama u punom koloru, s mnoštvom pratećeg materijala – ilustracija, predgovora, pogovora i intervjua sa autorima.
Zahvaljujući velikom uspehu te edicije, Čarobna knjiga je proširila brend The Best of Marvel podedicijama posvećenim pojedinačnim junacima, krenuvši od The Best of Dedpul, za kojom je usledila i The Best of Spiderman. Te podedicije će ubuduće, uz matičnu seriju, predstavljati okosnicu našeg izdavanja Marvela.
Sledeći konceptualni poduhvat jeste serija ekskluzivnih antologija pod nazivom Ja sam... (Mi smo...), u kojima se obrađuju najznačajniji trenuci iz života određenog junaka/supertima, otkrivaju se njihov istorijat, njihove vrline i mane, njihovi najljući neprijatelji, njihovi međusobni odnosi. U svemu tome publika može da uživa u velikom formatu i punom koloru, uz tekstove istoričara stripa koji upotpunjuju te mudro osmišljene i zanimljive preseke kroz karijere slavnih superjunaka.
Čarobna knjiga, kao najveći izdavač Marvela na prostorima bivše Jugoslavije, nastavlja svoju misiju predstavljanja čitaocima golemog Marvelovog univerzuma, koji, čak ni posle više od šezdeset godina postojanja, ne prestaje da nas očarava i mami svojim fantastičnim zapletima, likovima i svetovima.

Izdanja - Marvel


Begunci 1

Brajan K. Von

Begunci 2

Brajan K. Von

Čudesni

Kurt Bjusijek

Dani demona

Pič Momoko

Dedpul samuraj 1

Sanširo Kasama

Dedpul samuraj 2

Sanširo Kasama

Derdevil: Poslednji dani

Brajan Majkl Bendis

Hulk 1

Džek Kirbi

Ja sam Dedpul

Grupa autora

Korpus Dedpula 1

Viktor Gišler

Korpus Dedpula 2

Viktor Gišler

Kralj Dedpul

Keli Tompson

Kuća M

Brajan Majkl Bendis

Kuća X – Moći X 1

Džonatan Hikman

Kuća X – Moći X 2

Džonatan Hikman

Lajavi strelac 1

Viktor Gišler

Lajavi strelac 2

Viktor Gišler

Logan

Brajan K. Von

Marvel 1602

Nil Gejman

Mi smo X-meni

Grupa autora

Moćni Tor 1

Džek Kirbi

Mračno doba

Tom Tejlor

Oružje X

Bari Vindzor-Smit

Osvetnici: Rastanak

Brajan Majkl Bendis

Panišer 1

Džeri Konvej

Panišer Max 1

Džejson Aron

Panišer Max 2

Džejson Aron

Rat beskraja

Džejms Starlin

Rukavica beskraja

Džejms Starlin

Srebrni Letač 1

Džon Bujsema

Srebrni Letač 2

Stiv Englhart

Starac Logan

Mark Milar

Tajni ratovi

Džonatan Hikman

Vizija

Tom King

Vulverin 1

Kris Klermont

X-Men 1

Džon Bern

X-Men 2

Kris Klermont