Vi ste ovde: Vesti / VELIKI JUBILEJ ČAROBNE KNJIGE - 20 GODINA USPEŠNOG POSLOVANJA

VELIKI JUBILEJ ČAROBNE KNJIGE - 20 GODINA USPEŠNOG POSLOVANJA

VELIKI JUBILEJ ČAROBNE KNJIGE  - 20 GODINA USPEŠNOG POSLOVANJA

Čarobna knjiga je prethodnih godina obeležila mnogo jubileja, a ove godine obeležavamo najveći i najvažniji do sada – 20 godina uspešnog poslovanja!

Čarobna knjiga osnovana je u jesen 2003. godine sa ciljem da čitaocima ponudi najznačajnije i najzanimljivije naslove svetske književnosti. 

Tokom dvadesetogodišnjeg rada postali smo jedna od najvećih izdavačkih kuća u Srbiji, poznata po visokokvalitetnoj žanrovskoj literaturi, ali i delima vrhunske književnosti.

Devet godina od osnivanja, 2012. godine, počeli smo da objavljujemo i stripove, i tako postali jedina izdavačka kuća u zemlji koja objavljuje i knjige i stripove. Već nekoliko godina Čarobna knjiga je najveći izdavač dela devete umetnosti u zemlji, za šta je u više navrata, pa i ove godine, nagrađena titulom najboljeg izdavača godine na Međunarodnom salonu stripa u Beogradu.

Najnovije poglavlje u našem razvoju otvorili smo prošle godine, kada smo zakoračili u svet japanskih stripova – mangi, čiji su nam autori doneli potpuno novu umetničku perspektivu i upoznali nas s raznovrsnošću i lepotom svog stvaralaštva. Prve brojeve objavili smo u maju 2022. godine, a od tada pa do ovog trenutka smo, zahvaljujući mesečnom ritmu izdavanja, objavili čak 67 naslova u sedam serijala, čime smo se svrstali u najveće izdavače mangi u zemlji.

Zato danas, dvadeset godina od osnivanja, možemo da se pohvalimo najraznovrsnijim izborom iz različitih oblasti književnosti i stripa i uvek prisutnom potrebom da nalazimo nove sadržaje koji će radovati naše čitaoce. 

Više o našim najznačajnijim izdanjima možete pročitati na linkovima u nastavku: 

Tekst povodom 1000. izdanja Čarobne knjige možete pročitati na LINKU.

Tekst povodom 400. broja stripske biblioteke „Olovka, tuš i peroˮ možete pročitati na LINKU.

Tekst povodom500. broja stripske biblioteke „Olovka, tuš i peroˮ možete pročitati na LINKU.

Ostale Vesti