Irbis


Autor: Aleksandar Žiljak

Žanr: FANTASTIKA, POPULARNA BELETRISTIKA


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 176
Štampa Crno bela

Opis: Irbis, Aleksandar Žiljak


 

Ostavite svaku nadu, vi koji ste mislili da će biti bolje! Zaboravite čovečnost, pravdu, blagostanje! Kapitalizam vlada! U bliskoj budućnosti, šačica bogatih ima sve. Milijarde preostalih dave se u bedi. Ljudski život ne vredi ništa, civilizacija se raspada, svetom hara ludilo raspojasane moći.

Glavni junak, odbegli vojnik u telu snežnog leoparda - irbisa, sklapa prinudni savez sa svrgnutom gangsterskom kraljevnom. Na putovanju fantazmagoričnom Hrvatskom - čijim miniranim šumama i gorama kruže bizarne zveri, nano-dvojnici Brus Lija i razularene bande, borbeni kiborzi i visokotehnološki plaćenici, snage Ujedinjenih Naroda te klonovi ozloglašenog terorista - njih su dvoje uvučeni u konačni udar na moćnike, s ciljem da uspostave nov, pravedniji svet.

Prožet žestokom akcijom i svetogrdnim humorom, roman Irbis Aleksandra Žiljka, jednog od najboljih hrvatskih pisaca spekulativne proze u zadnjih dvadeset godina, neraskidivo se naslanja na današnje političke i ekonomske trendove, dovodeći ih do krajnosti u kojoj tek radikalni revolucionarni čin budi nadu.