Noćni cirkus

AVANTURA REČI

Autor: Erin Morgenstern

Žanr: LJUBAVNI ROMANI, FANTASTIKA, HOROR


(4/5; broj glasova: 2)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 416
Štampa Crno bela

Opis: Noćni cirkus, Erin Morgenstern


Ovo je priča o cirkusu koji dolazi nenajavljen. Jednostavno se pojavljuje niotkuda. A unutar crno-belih šatri nalazi se jedinstven svet rariteta od čije čarolije zastaje dah. To je Le Cirque des Rêves, viktorijanski cirkus koji isključivo noću prima posetioce. Iza kulisa tog magičnog sveta, odvija se oštra borba – duel dvoje mladih mađioničara, Selije i Marka, u kojem samo jedno od njih može da pobedi. Borba imaginacije, volje i natprirodnih moći zasenjena je neočekivanom ljubavlju to dvoje mladih ljudi, emocijama od kojih svetlost treperi a temperatura raste. Dok se opasno nadmetanje nastavlja, napetost cirkusanata postaje sve jača, a ljudske sudbine bivaju sve neizvesnije. 
Noćni cirkus je debitantski roman američke autorke Erin Morgenstern ispunjen neobičnim sudbinama, ljubavlju i pohlepom smeštenim u čarobnu viktorijansku atmosferu cirkusa s početka 20. veka. Ova priča nas uvlači u nesvakidašnji svet savršenih opisa i fantastične mašte koji će nas opiti kao pelin i obasuti halucinacijama.

Noćni cirkus će se dopasti romantičarima, ljubiteljima istorijskih priča, magije cirkusa i misterija, svim zanesenjacima koji žude za dobrom pričom… Knjiga puna čarolije i iluzije koje vam neće dati mira.”
Bookreporter

„Čitajući ovu knjigu, poželećete da pobegnete i da se pridružite prvom cirkusu koji bude došao u vaš grad.”
USA Today

„Knjiga koja će prikovati vašu pažnju i koja će vas odvesti u mračni svet fascinacije, u područje snova u kojem ćete poželeti i da ostanete.”
Tea Obreht, pisac knjige „Tigrova žena”