Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Tajna
(0/5; broj glasova: 0)

Tajna

Autor: Grember, Filip

Format: 14,5 x 20,5

Br. str.: 172

Knjiga je rasprodata

Podelite sa prijateljima:

 

OPIS: Tajna

 

Deca često izmišljaju priče o svojoj porodici, poreklu, roditeljima. Pripovedač ove knjige je izmislio brata: starijeg, lepšeg, jačeg, o kojem priča drugarima na letovanjima, strancima koji u to ne veruju... A onda, jednog dana, on otkriva istinu, fantastičnu, skoro zastrašujuću. Tako počinje da sklapa porodičnu istoriju, tešku, složenu i tragičnu priču koja ga vodi u period Holokausta, ka milionima nestalih na koje je pala zavesa tišine. 
U ovoj autobiografskoj knjizi, u kojoj piše o tajni koja je mnogo godina pritiskala njegovu porodicu, Filip Grember pokazuje, s oštrinom i emocijom, kolika je moć romana u istraživanju tajni koje postoje u životu svakoga od nas. 


Tajna je čudo od knjige, a njena najdublja tajna je to što činjenice i fikcija ne moraju da budu rivali već davno izgubljena braća.” 
Financial Times 

„Ovo je dragocena, izvanredna priča koja se čita lako, ali nosi veliku težinu. Suptilnost Tajne je u tome što je sadržina koju ona krije manje uticala na život glavnog junaka nego način na koji je sama tajna življena i laži koje je ona poticala. Ono neizgovoreno, kako sam Grember kaže, igralo je ključnu ulogu u životu deteta. Prošlost roditelja, tim pre ako je skrivena, progoni i ometa život čak i najvoljenijih potomaka. Eto kako dželati rata pobeđuju, čak i nakon što su poraženi.” 
The Independent

Tajna je priča o Drugom svetskom ratu. Ali ona je i mnogo više od toga – to je priča o lažima koje govorimo sebi, o pričama kojih se grčevito držimo da bismo dali smisao besmislenom, da bismo svoju tugu i gubitak smestili u neki kontekst.” 
The Los Angeles Times 


Tajna je dobitnik više priznanja, među kojima se ističu: Gonkurova nagrada gimnazijalaca 2004. godine i književni gran pri čitateljki Ella 2005. Prema ovoj knjizi je 2007. snimljen istoimeni francuski film režisera Kloda Milera.

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2013. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.com

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: internet_prodaja@carobnaknjiga.com

Na početak