Vaše telo – uputstvo za upotrebu

Vaše telo – uputstvo za upotrebu


Autor: dr Mehmet C. Oz

Žanr: DIJETE I ZDRAV ŽIVOT


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 424
Štampa Crno bela

Opis: Vaše telo – uputstvo za upotrebu, dr Mehmet C. Oz


POSTANITE EKSPERT ZA SVOJE TELO 

Koje su od navedenih izjava tačne? 

• Povećavanjem količine vežbanja povećava se njegova blagotvornost po organizam. 
• Ako niste pušač, ne treba da se brinete u vezi s plućima. 
• Neprijatan zadah potiče iz usta. 
• Žene upražnjavaju manje seksa nakon menopauze. 
• Vaš imunološki sistem uvek zna razliku između sopstvenih i stranih ćelija. 
• Najveća pretnja po vaše arterije jeste holesterol. 
• Gubitak pamćenja je prirodan, neizbežan deo starenja. 

Da li ste za bilo koju od ovih tvrdnji rekli „tačno“? Ako jeste, onda vam je potrebna ova knjiga. 

Knjiga Vaše telo – uputstvo za upotrebu najpopularniji je medicinski savetnik u Americi u 2005. Zbog svog jasnog stila a izuzetno informativnog i korisnog sadržaja ona je, za razliku od većine drugih medicinskih savetnika, korisna čak i ljudima koji nemaju nikakvo znanje o medicini. 

Uz svoje veliko ogledalo i srednjoškolske časove biologije, vi verovatno mislite da znate mnogo o ljudskom telu. Međutim, iako živimo u dobu u kojem smo opsednuti sopstvenim telom podjednako kao i promenom frizure neke slavne ličnosti, realnost je da većina ljudi veoma malo zna o onome što brekće, što se talasa i što udara kroz ovaj čudesni naučni i umetnički anatomski sistem. Da, vi posedujete tu ljušturu prekrivenu kožom već decenijama, ali verovatno znate više o upotrebi svog mobilnog telefona nego o upotrebi sopstvenog tela. Kada se govori o dugovečnosti i kvalitetu života, razumevanje vašeg unutrašnjeg sistema daje vam moć, samopouzdanje i sposobnost da živite zdravije, kvalitetnije i da se osećate mlađim. 

Vaše telo – uputstvo za upotrebu testira vaše razumevanje toga kako ljudsko telo funkcioniše i stari, a zatim vas vodi u obilazak vaših unutrašnjih auto-puteva, sporednih puteva i orijentira. Nakon što budete rešili test znanja o telu, naučićete sve o krvotoku, varenju hrane i ključnim sistemima i organima. Ali, što je podjednako važno, saznaćete činjenice i savete koji su neophodni da bi vaše telo trajalo dugo i bilo snažno. Saznaćete kako nastaju bolesti i kako one utiču na vaše telo – kao i savete kako da sprečite nastanak i kako da se borite protiv bolesti koje utiču na kvalitet vašeg života. 

Sa svojim predlozima vežbanja, nutricionističkim uputstvima, malim promenama životnog stila koje zagovara i savetima u vezi s alternativnim pristupom lečenju, Vaše telo – uputstvo za upotrebu pruža jednostavan, razumljiv i primenljiv plan za odbranu od pošasti starenja. Uz sve ovo, dobićete još i veoma ukusnu a kalorijski siromašnu dijetu – trideset divnih recepata i plan ishrane dizajniran sa samo jednim ciljem: da vam pomogne da postanete mladi.

Od istog autora