U moru zvezda sniti 1

Autor: Kristofer Paolini

Žanr: FANTASTIKA

Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 624
Štampa Crno bela

Opis: U moru zvezda sniti 1, Kristofer Paolini


Kira Navarez je sanjala o novim svetovima.
Sada se obrela u noćnoj mori!


Tokom rutinske istraživačke misije na nenastanjenoj planeti, ksenobiolog Kira Navarez pronalazi vanzemaljski artefakt. Isprva ushićena, Kira počinje da oseća užas kada drevna prašina oko nje počne da se kreće.


Kad rat krene da besni među zvezdama, Kira se otiskuje na odiseju preko cele galaksije koja će joj pružiti nova saznanja i iz korena je izmeniti. Prvi kontakt nije ni približno onakav kakvim ga je zamišljala. I dok se Kira suočava sa sopstvenim strahovima, Zemlja i njene kolonije na pragu su uništenja. Kira je možda poslednja šansa koju čovečanstvo ima...


Nakon devet godina od poslednjeg romana iz ciklusa Nasleđe, Kristofer Paolini donosi nam izvrsno zrelo ostvarenje u domenu naučne fantastike. „Inteligentno napisan, jak naučnofantastični roman, pun velikih ideja.”
– Adrijan Čajkovski, pisac Dece vremena

„Živopisan i inteligentno osmišljen svet. Topla preporuka za sve ljubitelje serijala Prostranstvo, Džejmsa S. A. Korija.”

– Booklist


„Roman koji će vas oduševiti vanzemaljskim divotama – i strahotama svemira.”
– Newsweek


Kristofer Paolini rođen je 17. novembra 1983. godine u Los Anđelesu. Roman prvenac, Eragon, počeo je da piše sa samo petnaest godina i postigao je neverovatan uspeh s njim, što se ponovilo sa svim narednim knjigama iz istog fantastičnog sveta, tako da je ciklus Nasleđe postao veliki planetarni hit koji je prodat u više od trideset i pet miliona primeraka.

 

  •