Vi ste ovde: Vesti / STRIPSKA ČAROLIJA U 2022. GODINI!

STRIPSKA ČAROLIJA U 2022. GODINI!

STRIPSKA ČAROLIJA U 2022. GODINI!

Poštovani čitaoci,

Godina 2022. bliži se kraju, i s velikim zadovoljstvom i ponosom želimo s vama da napravimo retrospektivu svih naslova koje smo u njoj objavili. U 2022. izdali smo rekordnih 114 stripskih naslova i 3 knjige namenjene ljubiteljima stripa, čime smo potvrdili svoje mesto vodećeg izdavača stripova u regionu!

Bila je to godina u kojoj smo ušli u nov izazov, objavljivanje japanskih stripova – mangi, čiji su nam autori doneli potpuno novu umetničku perspektivu i upoznali nas s raznovrsnošću i lepotom svog stvaralaštva.

Mange

Prve brojeve objavili smo tek u maju, a od tada pa do kraja godine smo, zahvaljujući mesečnom ritmu izdavanja, objavili čak 33 naslova u šest serijala, čime smo se svrstali u najveće izdavače mangi u zemlji:

„Stari kontinent“ i druga izdanja evropskog stripa

Sa istom posvećenošću kao i tokom 2021. godine, publikovali smo nove naslove posvećene evropskom stripu, od kojih se najviše njih našlo u našoj biblioteci „Stari kontinent“. Sve u svemu, objavili smo 39 naslova evropskog stripa:

Američki superherojski i nezavisni strip

Naša saradnja s dve najveće izdavačke kuće koje objavljuju superherojski strip, s „Marvelom“ i „DC-jem“, ali i s američkim nezavisnim kućama, uspešno se nastavila i u 2022. godini. Izdali smo 42 naslova!

Knjige o stripu

I ove godine nastavili smo s objavljivanjem naslova koji su povezani s devetom umetnošću, a namenjeni su i mlađoj i starijoj publici. Tri knjige obogatile su našu ponudu:

Sve ovo ne bismo postigli bez vaše podrške.

Želimo vam srećnu 2023. godinu, mnogo uspeha u životu, učenju i radu i mnogo uživanja u umetnosti olovke, tuša i pera!

Ostale Vesti